Лесни стъпки за начинаещи във facebook рекламата – Част 2

Вече сте разработили микро план за реклама във Фейсбук. Научили сте повече за вашата таргет група, измислили сте креативно послание, което да ги накара да кажат: „Уау!” и сте създали спиращо дъха изображение( видео). Време е да се заемете с техническата част или по – точно с прилагането на рекламата в действие. За целта е необходимо да се регистрирате в Business Manager https://business.facebook.com/ . Създаването на акаунта е безплатно.
Готови сте за действие! (Action)
След като активирате акаунта си, отидете в ляво и изберете Facebook Ads (в случай, че сте посочили английски език като основен за работа). От тук избирате Ads Manager.

4. Как да избера целта на моята реклама?

В тази част трябва да изберете каква ще е крайната цел, за която ще плащате. Фейсбук ви позволява да изберете:

Brand awareness

С помощта на тази опция, имате възможност да увеличите осведомеността на вашия бранд, като дoстигнете до повече потребители, които биха закупили продукт/услуга от вас.

Reach

Позволява ви да достигнете до максимален брой хора по време на рекламната кампания. Тук имате възможност да зададете по колко пъти за дадения период ще се показва рекламата на един и същи потребител. Въпреки желанието да напомняте често за себе си, имайте предвид, че никой не обича да гледа едно и също нещо по няколко пъти на ден. Ако прекалите с това е възможно вместо фенове, да предизвикате вълна от Hide действия, което няма да помогне за постигането на целта. Съветваме ви, ако зададете reach като цел на кампанията си, да изберете и локация, за да може да обхванете потребителите, които се намират в близост до вас.

Traffic

Тук целта е да изпратите потребителя към дадена страница от вашия сайт или блог.

Engagement

Ангажираността на аудиторията с бранда е много важна за всеки бизнес. Целта на тази опция е да покажете рекламата на потребителите си и да ги накарате да интеракват (да коментират, споделят, харесват, да отговарят на поканата ви за дадено събитие).

App installs

Ако сте създали приложение, което искате да популяризирате, то App installs е целта, която трябва да изберете.

Video views

Видеоклиповете набират все по–голяма популярност сред потребителите в социалната мрежа. Знаете ли кой е третият най-кликаем бутон? Точно така иконката за звук. Не забравяйте, че хората, които влизат във Facebook искат да се забавляват и да общуват. Затова създавайте креативни видеа, които те да споделят със своите приятели, колеги и семейство. По този (viral) начин ще достигнете до по-голяма аудитория.

Lead generation

С него можете да стимулирате потребителският интерес към вашите продукти услуги. Тук имате възможност да поискате допълнителна информация от потребителя, като го накарате да попълни даден въпросник, регистрационна бланка или му предложите да изтегли вашата безплатна книга. Целта е да създадете голяма база от потребители, които проявяват интерес към бизнеса ви. С тази опция имате възможност да изпратите посетителя директно към целевата страница.

Conversions

Може би една от най-често използваните цели при задаване на реклама във Facebook. С нея можете да увеличите броя на посетителите в сайта си или да повишите продажбите си, като насърчите потребителите да отидат на уебсайта ви.

Product catalog sales

За да се възползвате от нея е необходимо предварително да създадете и продуктов каталог. Тук целта е да представяте нови или промоционални продукти към предварително таргетирана аудитория.

Store visits

Имате магазин, ресторант фитнес център, учебна зала или друг физически обект и искате да доведете потенциалните си клиенти в него, изберете тази цел. Ако мястото, на което сте позиционирали бизнеса си е отдалечено и би затруднило потребителите, имате възможност да улесните намирането му, като насочите хората как най-лесно и бързо да стигнат до вас.

Автор: Силвия Иванова

Обичам да пътувам. Смяната на обстановката, запознанството с различни култури и начин на мислене са част от нещата, които ме зареждат. Когато нямам възможност да изляза от столицата – чета. Друго любимо занимание е рисуването. Усещането да създадеш нещо красиво и смислено с ръцете си е страхотно. Винаги, когато искам да си почина, хващам молива и започвам!
Цитат: „Ако чуеш глас, дълбоко в себе си, който ти казва: „Ти не можеш да рисуваш”, тогава напук започни да рисуваш и гласът ще изчезне” – Винсент Ван Гог

3741

Също може да ви хареса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *