10 начина за по-висока ангажираност на потребителите във facebook

Имате бизнес профил или страница, в която споделяте своите творчески изяви и искате да достигнете до повече потребители на социалната мрежа, без да е необходимо да boost-вате всеки нов пост. Възможно ли е?
Ангажирането на вниманието във Facebook може да се окаже задача с повишена трудност (особено, ако не познавате аудиторията си). В настоящата статия ще се опитаме да ви дадем няколко полезни съвета, които да доведат до повече интеракции на вашата Фейсбук страница и до повишаване на разпознаваемостта на вашия бранд в мрежата.

1. Използвайте Call to action фрази

и накарайте последователите си да предприемат някакво действие (коментар, лайк, споделяне, отбелязване да друг човек). Подобни изрази: „Отбележи в коментар приятел..”, „ Харесай и сподели”, „ Какво мислите за …”. Освен че ще подобрите показателите си, благодарение на интеракциите, имате възможност да достигнете до повече потребители, които все още не са харесали страницата ви.

2. Насрочвайте постовете си.

Времето за споделяне е също толкова важно, колкото и съдържанието, което ще публикувате. Избирайте часове, в които знаете, че хората са в мрежата. Най – добре е да споделяте сутрин рано или вечер след 7 часа, когато повечето хора се прибират от работа.

3. Използвайте атрактивни снимки (картинки) с високо качество

, които да привлекат вниманието на аудиторията.

4. Поискайте обратна връзка от феновете си

, като ги помолите за съвет по даден казус. Хората обичат да изказват мнение в социалните мрежи.

5. Организирайте редовно различни игри с награди.

Това ще повиши активността и ангажираността на вашите последователи и ще ги накара да следят страницата ви.

6. Друга възможност за привличане на вниманието на потребителите е като ги накарате да гласуват по даден въпрос.

Освен по – висок engеment ще получите и добра обратна връзка, която можете да използвате при създаването на следващите си постове.

7. Концентрирайте се върху качеството на постовете

, не върху техното количество. Не е нужно да публикувате всекидневно съдържание на вашата страница. Може да споделяте дори само веднъж седмично и пак да имате високи показатели. Важно е постът да отговаря на интересите на аудиторията ви.

8. Публикувайте инфографики.

Хората обичат ясна, кратка и визуално представена информация. Ето защо
подобен тип изображения са сред най-харесваните и споделяни от потребителите постове.

9. Използвайте статистическите показатели

, които Facebook ви предоставя за да разберете кои публикации са се представили най-успешно. По този начин можете да успешна стратегията си за публикуване на качествено съдържание в бъдеще.

10. Не се страхувайте да експериментирате!

Бъдете креативни и смели, не се притеснявайте, а тествайте. Всяка страница е различна, точно както всеки бизнес. Изпробвайте всички възможни варианти, които ви хрумнат и вижте кой от тях ще допадне на вашите фенове. Не забравяйте, че няма магическа формула, която да е общовалентна за всяка страница във фейсбук.

Автор: Силвия Иванова

Обичам да пътувам. Смяната на обстановката, запознанството с различни култури и начин на мислене са част от нещата, които ме зареждат. Когато нямам възможност да изляза от столицата – чета. Друго любимо занимание е рисуването. Усещането да създадеш нещо красиво и смислено с ръцете си е страхотно. Винаги, когато искам да си почина, хващам молива и започвам!
Цитат: „Ако чуеш глас, дълбоко в себе си, който ти казва: „Ти не можеш да рисуваш”, тогава напук започни да рисуваш и гласът ще изчезне” – Винсент Ван Гог

3648

Също може да ви хареса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *